Merk uitgelicht | Dy'on

Het merk Dy'on staat voor innovatie, kwaliteit en schoonheid. Teun van Riel heeft het geluk de gehele collectie in haar assortiment te hebben. Van dekens tot hoofdstellen en van honden halsbanden tot stalgordijnen. Lees alles over het merk in deze blog. 

Ontstaan

Philippe Dion werd in 1964 in België geboren. In 1989 had de bijna 25-jarige ruiter en hoefsmid alleen beperkte middelen en daarom besloot hij zijn eerste paar chaps zelf te maken met de hulp van zijn naai-tante. Met succes, want zijn chaps vielen iedereen op, zowel in de stallen als op wedstrijden. Vlak daarna begon de ruiter met het maken van één paar per week, het tweede jaar werd het één paar per dag en uiteindelijk opende hij zijn eerste atelier in 1990. Dy'on was geboren.

  

In 1994 gaat Philippe een nieuwe uitdaging aan en breidt hij zijn activiteiten uit tot het ontwikkelen en produceren van hoofdstellen.Een uiterst kwalitatieve textiellijn vervolledigt de verschillende collecties hoofdstellen in 2010. Dion was en is altijd op zoek naar innovatie en prestatieverbetering. Daarbij is hij niet bereid om enig compromis te aanvaarden en hij beschouwt zichzelf als een ambachtsman.

   

Nieuwe collectie 2021/2022

 

De Dy’on collecties hebben in 2021 een nieuwe look gekregen. Omdat innovatie het kenmerk is, hebben ze hun producten nog ergonomischer gemaakt, met speciale aandacht voor de gevoelige plekken op het hoofd van een paard. Om dit te doen hebben is er een maximum aan informatie verzameld met slechts één doel: de producten nog comfortabeler te maken. Dit is zeker gelukt, met name dankzij het nieuwe S-vormige kopstuk. 

  

Meer samenhang

De collecties zijn verbeterd om meer samenhang te creëren. Zo zijn bijvoorbeeld de collecties D en New English geharmoniseerd tot "spiegelbeeld"-collecties, zodat iedereen zijn favoriete producten kan vinden in de respectievelijke stijlen van deze twee bakencollecties. De werkcollectie, Working by Dy'on, is uitgebreid en gediversifieerd om het grootste aantal ruiters in elke discipline tevreden te stellen. Andere collecties zijn minimalistischer van opzet en beperken zich tot de essentie, terwijl nieuwe producten zijn toegevoegd aan de catalogus om diversiteit en kwaliteit te garanderen.

  

Veranderingen in de paardensport

Dy'on past zich goed aan aan de veranderingen in de paardenwereld. Zo houden ze met name de ontwikkelingen op het gebied van de fokkerijen nauwlettend in de gaten. Onze paarden zijn aan het veranderen. Vandaag de dag zijn ze lichter, gevoeliger en reactiever dan ooit en dat heeft allemaal invloed op wat we doen in de sport.  Dy’on hoopt dat je jouw uitrusting niet alleen als accessoires zult zien, maar als belangrijke voordelen in uw dagelijks leven. 

    

Waarden

   

Kwalitet

Alle gebruikte materialen zijn de beste op de markt. Ons leder is afkomstig uit Europa en wordt vakkundig gelooid. We controleren en inspecteren elke huid voor we ze naar onze ateliers sturen en rekenen op duurzaamheid om de tevredenheid van onze klanten te garanderen.

   

Innovatie en prestaties

Onze klanten, sponsors ruiters en hun grooms zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor ons. Veranderingen in de atletische prestaties van paarden, in de rijkunst en in de technische eisen die aan het tuig worden gesteld, vormen de kern van de Dy'on innovaties. De Dy’on producten zijn voortdurend in ontwikkeling om het comfort te verhogen en om elk paard in staat te stellen het beste van zichzelf te geven. 

   

Schoonheid

Philippe Dion creëert, ontwerpt en maakt zijn producten al dertig jaar met volledig respect voor het DNA van de edele rijkunst.De Dy'on touch heeft deze waarden verrijkt door ergonomie en prestaties toe te voegen aan uitmuntende schoonheid en vakmanschap.

   

Welzijn

Zoals Dy'on het ziet, zorgt een gelukkig paard voor een gelukkige ruiter. Philippe Dion is er vanaf het begin van overtuigd geweest dat respect en begrip voor het paard de basis vormen van een gezonde en harmonieuze relatie. Al onze producten zijn in deze geest ontworpen. 

   

Service

Dy'on staat binnen de hippische sector bekend om de bijzondere aandacht die het wereldwijd besteedt aan zijn klanten. Alle Dy'on producten zijn gegarandeerd tegen fabricagefouten, onvolkomenheden en abnormale slijtage van de grondstoffen.

   

Bekijk hier de alle producten van Dy'on