Oer-Hollands zijn ze, de bitten van TRUST equestrian. Alle bitten worden ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in het Brabantse Oisterwijk, gewoon hier in Nederland dus! Dagelijks werkt een team van technische professionals aan de productie en de bitten worden met de grootste zorg samengesteld en van de beste materialen gemaakt. Hierdoor zijn de kwaliteitscontrole en standaard erg hoog.

Verschillende behoeften

Het bit vervult een belangrijke, al dan niet de belangrijkste, taak in de communicatie tussen ruiter en paard. Wil je als combinatie optimaal presteren, dan is een goed passend bit een vereiste. Een ideaal bit is een bit dat door het paard geaccepteerd wordt en waardoor de ruiter optimaal kan communiceren met het paard. Maar er is niet één bit waarop alle paarden fijn lopen. Ieder paard en iedere ruiter hebben andere behoeften en het is belangrijk om aan deze behoeften te voldoen.

Verschillen

TRUST is zich hier erg van bewust. Daarom zijn deze bitten beschikbaar in 3 materialen, 20 mondstukken en 31 kaakstukken. Zo zijn er oneindig veel combinaties te maken waardoor er een geschikt bit te vinden is voor ieder paard en zijn of haar ruiter. Hieronder worden de 3 verschillende materialen en de verschillende werkingen hiervan uitgelegd.

Sweet Iron

De Sweet Iron bitten zijn gemaakt van staal en hebben een herkenbare blauwe kleur. Doordat (lucht)vochtigheid ontstaat er oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak van het paard stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. 

Sweet Iron

Inno Sense

Bitten uit de Inno Sense collectie kunnen voor alle paarden gebruikt worden, maar zijn in het bijzo nder geschikt voor jonge paarden en paarden met een gevoelige mond. Het gebruikte kunststof is FDA approved, wat wil zeggen dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. Daarnaast zijn de bitten bovendien heel solide door de toepassing van een flexibele kern van roestvrij staal. Paarden die gereden worden op een Inno Sense mondstuk volgen de hand gemakkelijk en nemen het bit snel aan.

Inno Sense

Leder 

De lederen bitten zijn een opmerkelijke verschijning in de TRUST collectie. De kern van het lederen bit is gemaakt van versterkt nylon. Het leder wat met de hand om de kern wordt gestikt is natuurlijk gelooid zonder chemicaliën. Doordat er speekselvorming ontstaat, wordt het lederen bit zachter en hiermee aangenamer voor het paard. De flexibele werking in combinatie met de smaak van het leder maakt het bit uitermate geschikt voor paarden met een gevoelige mond.

Leder

Gratis bitadvies

Weet je niet helemaal zeker welk bit je moet kiezen of wil je graag gratis een vrijblijvend advies ontvangen? Vraag dan een gratis bitadvies aan. Onze experts staan voor je klaar en helpen jou graag verder met een passend bitadvies.