Dit jaar is het CHIO Rotterdam natuurlijk anders dan anders. Geen publiek, geen Stroodorp en geen grote tribune. Wat wel hetzelfde is, zijn de twee vrolijke gezichten van Paul Roelofsen en Teun van Riel in het Kralingse bos. Roelofsen Horsetrucks en de wagen van Van Riel zijn onlosmakelijk verbonden met het CHIO Rotterdam en ook dit jaar van de partij. De hoogste tijd om de heren te vragen naar hun ervaringen.

  

Een mooi concours met een fijne sfeer

Er zijn natuurlijk veel concoursen in Nederland, maar de keuze voor het CHIO Rotterdam is duidelijke taal. Van Riel vertelt: “Ik vind het CHIO sowieso een van de mooiste concoursen hier in Nederland, maar het feit dat er hier een landenwedstrijd verreden wordt, is voor mij de kers op de taart. Daarnaast is er hier altijd veel te doen en hangt er een hele fijne sfeer. We komen hier graag en verkopen ook altijd goed.” “Daar kan ik me zeker bij aansluiten”, gaat Roelofsen verder. “Zeker de landenwedstrijd is top! Je hebt een hele hoop ruiters bij elkaar, die allemaal in onze doelgroep vallen. En er komen veel mensen over de vloer en de sfeer is bijna nostalgisch. Ook de locatie is bijzonder. We staan hier midden in het Kralingse bos, wat logistiek misschien iets minder handig is, maar het is wel heel mooi. Het CHIO Rotterdam is een mooi concours op een mooie plek met een fijne sfeer.”

  

Doelgroep

“Dit evenement onderscheidt zich van anderen, omdat dit ook wat meer corporate is. Het is geen paardenmensenconcours om het maar een beetje plat te zeggen. Maar, als ik voor mezelf spreek kunnen we eigenlijk iedereen bedienen.” Voor Roelofsen is dat een ander verhaal. “Ze lopen bij mij niet ‘zomaar’ even binnen”, lacht hij. “We staan hier natuurlijk om te verkopen, maar ook om zichtbaar te zijn en nieuwe dingen te laten zien. Dit concours is voor mij ook voor een heel groot deel netwerken. Je komt toch weer andere mensen tegen dan in het dagelijks leven en relaties onderhouden is natuurlijk altijd goed voor een ondernemer. We komen altijd in contact met leuke en interessante mensen. Daarnaast komen ook de betere ruiters van ieder land hierheen en het is belangrijk dat je dicht bij de doelgroep staat. Door de Corona-pandemie zijn we een jaar van het toneel verdwenen en dan is het super mooi om iedereen weer te zien.”

  

Gezicht laten zien

“Wij zijn bevoorrecht dat we hier mogen staan dit jaar. In de afgelopen jaren hebben we een netwerk opgebouwd en zijn we vaste gezichten op dit mooie concours geworden. Dat we hier de kans krijgen om ons gezicht weer te laten zien, maakt me super blij”, gaat Roelofsen verder. “Teun van Riel is veel meer dan een winkel alleen. Ik zie het ook als een service naar de ruiters toe. Wij zijn een soort meeting point en kenniscentrum voor de ruiters”, vertelt hij.

  

Toekomst

Natuurlijk is het niet zoals andere jaren. Van Riel vervolgt: “Het publiek loopt nu niet voorbij en daardoor verkopen we wel minder. Maar dat vind ik niet per se iets negatiefs.Er hangt een andere sfeer. De ruiters zijn veel meer ontspannen, iedereen is relaxter en het verloopt gemoedelijker. Onderaan de streep zullen we echt wel minder verkopen, maar het is zoals het is. De setup zoals hij nu is, bevalt ons eigenlijk wel.” “Ik ben het daar helemaal mee eens! De mensen die nu binnenlopen zijn echt naar een specifiek product op zoek, wat resulteert in veel meer tijd voor iedere klant. Daar kun je als ondernemer alleen maar blij mee zijn. Verder ben ik heel benieuwd hoe de organisatie het volgend jaar op wil gaan zetten. Staat het promodorp weer op de normale plek of wordt de terreinindeling totaal anders? Ik weet het niet. Eerlijk gezegd vind ik de plek waar ik nu sta heel prettig, maar de tijd zal het leren”, vertelt Van Riel lachend verder.

  

Sportief programma

Het draait natuurlijk allemaal om de sport hier in Rotterdam, dus de heren doen alvast een voorspelling voor de Grote Prijs van vanmiddag. “Natuurlijk zijn we ook volop met de sport bezig! Het is hartstikke leuk dat die twee werelden van het bedrijfsleven en de topsport hier samenkomen. Letterlijk samenkomen, want de ruiters die voor Nederland de Nations Cup reden, zijn allemaal Roelofsen-ruiters”, lacht Roelofsen. “Nederland heeft zich natuurlijk goed laten zien in de landenwedstrijd en we staan ook nog steeds vooraan in de dressuur. Ik denk zeker dat we kans maken op de Grote Prijs. Dus het zou voor iedereen mooi zijn als er een Nederlandse winnaar uit de bus komt. Alleen jammer voor het publiek dat ze het feest moeten missen”, besluit Van Riel lachend.

Bron: CHIO Rotterdam