Ken jij Kevin Bacon's al?

Kevin Bacon’s is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1984 op ambachtelijke wijze een 100% natuurlijke laurierzalf maakt. Deze producten bevatten alle ingrediënten die nodig zijn om de hoeven van je paard gezond te houden. Klinkt het bijna te mooi om waar te zijn? Misschien, maar dat is het zeker niet. Dankzij een nauwe samenwerking met wetenschappers, hoefsmeden, dierenartsen en andere vakmensen uit de paardenwereld, worden er producten ontwikkelt waarvan de werkzaamheid nooit teleurstelt.

    

Hoof dressing

Om de soepelheid, elasticiteit en de juiste balans van de hoeven van het paard te behouden, moeten ze onder meer behandeld worden met producten van de beste kwaliteit. Hoof Dressing past perfect in deze filosofie! Het is een 100% natuurlijk product dat al meer dan 32 jaar op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Hoof Dressing is gebaseerd op dierlijke vetten en een door maceratie verkregen extract van verse laurierblaadjes. Het kan niet alleen worden gebruikt om de hoeven van je paard mooi te laten glanzen, maar deze zalf dringt ook diep in de door hoornschoen om zijn voedende substanties af te geven. Wanneer je het regelmatig gebruikt wordt uitdroging van de hoornwand voorkomen, worden de hoeven beschermt tegen vocht en wordt de hoorngroei bevordert. Dankzij deze opmerkelijke eigenschappen wordt Hoof Dressing gebruikt en aanbevolen door alle vakmensen uit de paardensport.

  

  

Liquid Hoof dressing

Zoals alle natuurlijke vetten, wordt Kevin Bacon’s Hoof Dressing harder in de winter omdat het geen weekmakers of aardoliederivaten bevat. Daarom heeft Kevin Bacon's een speciale versie voor de winter ontwikkeld die 25% meer oliën bevat zodat onze zalf ook bij lagere temperaturen goed smeerbaar blijft. Wanneer je wilt dat de consistentie van het product in alle jaargetijden hetzelfde blijft, is de Liquid hoof dressing een goed idee! Het is gemakkelijk in het gebruik dankzij de in de deksel geïntegreerde kwast die morsen voorkomt. Liquid Hoof Dressing is perfect voor paarden die op houtstrooisel staan. 

  

Hoof solution

Veel paarden brengen elke dag meer dan twintig uur door in een stal waar ze gedwongen zijn om op een door urine en mest verontreinigde ondergrond te staan. De vochtigheid en hoge zuurgraad van de stalbodem en het strooisel hebben een schadelijke invloed op de zool en straal van de hoeven van onze paarden die daardoor vaak zwakker worden en zelfs beschadigd kunnen raken. Hoof Solution is een opmerkelijk product dat aanbevolen wordt door de meeste hoefsmeden, ruiters en andere vakmensen uit de paardenwereld. Hoof solution wordt gebruikt op zachte, gevoelige, slecht ruikende en/of te dunne stralen en hoefzolen. Het regelmatig aanbrengen van dit product garandeert een optimaal resultaat. Hoof Solution is geschikt voor elk type paard, beslagen of onbeslagen, en kan in elk jaargetijde worden gebruikt! Het wordt sterk aanbevolen om elke keer als het paard opnieuw beslagen wordt en voordat men de silicone aanbrengt, de zool en de straal van de voet met Hoof Solution te behandelen​. Dankzij de inbegrepen kwast is Hoof Solution snel en gemakkelijk in het gebruik. Het blijft perfect aan de zool en de straal van de voet kleven op voorwaarde dat deze schoon en droog zijn.

   

  

Active soap

De Active Soap is speciaal ontwikkeld voor dermatologisch gebruik, zowel bij mensen als bij dieren. Het wordt ontwikkelt op basis van koudgeperste, 100% plantaardige oliën en alle ingrediënten die deel uitmaken van de zeep zijn van de hoogste kwaliteit. Dit product heeft zijn kleur en textuur te danken aan het exclusieve gebruik van klei, kruiden, bloem- en plantenblaadjes, specerijen en andere natuurlijke ingrediënten.  Dankzij de unieke formule bestrijdt de Active soap alle problemen die het gevolg zijn van jeuk veroorzaakt door culicoïdes (steekmuggen of knutten), paardenvliegen, huisvliegen, schurftmijten, ringwormen (uiterst besmettelijke schimmels), rondwormen (larven die zich in de ingewanden nestelen) en maden (larven van de bromvlieg).

  

  

Bekijk de producten op onze website:

1. Kevin Bacon’s Hoof Dressing €15,99

2. Kevin Bacon's Liquid Hoof Dressing €15,99

3. Kevin Bacon's Hoof Solution €20,99

4. Kevin Bacon's Active Soap €19,99